Zurich Insurance

Swindon
Client Zurich Insurance Group Ltd
Area 12000 sqm (130,000 sqft)
Use Office
Status Completion 2022
Concept to RIBA Stage 4 design
Space planning
Interior Design
Interior Architecture
Joinery
Furniture design
FF+E
Specification
For this project Zurich were looking to depart from their traditional office design and use this project as benchmark, exploring a fresher, forward thinking approach in line with current office trends.
Paola Leon were asked to design all areas of the building from back of house to front of house, offices and external terrace.
The interiors were given an industrial aesthetic, drawing on the context and local rail-building history. Dark metals, exposed steel and services acted as the background for finishes and furnishing that utilised sustainable, natural materials and ethical construction methods.
To enhance the internal working environment light and bright spaces were prioritised. Biophilia was key, with planting throughout the office spaces all the way to the roof terrace. Paola Leon selected and placed artwork to prominent areas, not just for decoration but to help motivate and communicate brand to staff and visitors.
Working closely with the client to understand their business needs and aspirations we created a variety of work and social settings. Social spaces provided places to eat, drink and relax, with a forum space for larger gatherings. A number of working settings incorporating smart technology allowed for hybrid working and places to concentrate, collaborate, connect and recharge.

Let’s build the next big thing together

Hire Us